Anton Andersson

Mitt namn är Anton Andersson och jag är 25 år. Min simmarbakgrund sträcker sig tillbaka 18 år då jag inledde min simmarkarriär i en liten ort nere i skåne. Därefter har jag bland annat simmat i Jönköping där jag genomförde mina gymnasiestudier med extra fokus på simningen följt av fortsatt satsning i Linköping i kombination med universitetsstudier. I Linköping har jag simmat flera år tillsammans med Pontus där vi har slitit och pushat varandra för att bli bättre simmare. Förutom min egen simning har jag även varit tränare för olika vuxengrupper sedan 2012, och är för tillfället ansvarig för mastersgruppen i Lass där jag ansvarar för träning och tekniktips för att nå nya höjder.

Har under min resa varit delaktig i ungdomslandslag samt juniorlandslag där jag har fått tävla mot de bästa i Europa i min ålderskategori. Förutom det har jag varit närvarande på de svenska mästerskapen sedan 2007 och tagit emot flertal medaljer där guldmedaljen i lagkapp 2014 värderas högst. Har även lyckats simma mig till flera individuella medaljer inom de olika medleydistanserna vilket gjort att jag har behövt lära mig samtliga simsätt för att nå de högre resultaten. Har även medaljer på samtliga nivåer, det vill säga från ungdom till senior, på de nordiska mästerskapen.

Om jag ska beskriva mig kortfattat som person skulle det vara positiv, envis och öppen för att lära mig nya saker. Simning är tålamodskrävande aktivitet men med rätt inställning så går det att lära sig, det kan lite längre tid men med lite tips och tricks är jag övertygad om att vi ska kunna hitta en effektivare simning som gynnar dig som individ.

Är väldigt motiverad inför höstens kurser och hoppas att vi tillsammans ska lyckas ta nya steg med en ännu snabbare simning!

Ses vid bassängkanten,
Anton

  • Sum-sim: 19 varav 1 sum-sim rekord som stod sig 9 år
  • JSM: 18 st JSM-guld högst individuellt plus 4/5 lagguld på samma mästerskap
  • SM: 10 st

Boka nu